Styrketräning för idrottare

Få en inblick i hur styrketräningen bedrivs för ungdomar och vuxna på elitnivå. Vad behöver idrottaren vara redo för innan han eller hon återgår till sin idrott? Hela den här halvdagen bedrivs i en gymlokal med stora delar praktiska moment där du får testa på att utföra övningar likt knäböj, ryck, stöt, marklyft, chins mm.

Lär dig mer om styrketräning för idrottare med IMSYD

Lär dig mer om styrketräning för idrottare med IMSYD

Du får veta hur du stegrar övningarna, vilken typ av träning som lämpar sig bäst för vilken typ av idrottare. Hur du arbetar mer aktivt för att öka upp rörligheten hos en skadefri person i fall rörligheten begränsar utförandet i någon övning eller inom atletens idrott.

Om Anders Lindsjö

Före detta OS-deltagare i tyngdlyftning (olympisk lyftning). Numera coach för Svenska Tyngdlyftningslandslaget, teamkapten för Svenska Juniorgolfarna och fystränare för flera elitidrottare inom olika idrotter. Anders arbetar även på idrottsgymnasiet i Helsingborg där han ansvarar för utbildningen av eleverna på idrottsprogrammet. Anders har även jobbar som fystränare för idrottsklubbarna Halmstad BK (Allsvenskan Fotboll), OV Helsingborg (Elitserien Handboll), FC Helsingborg (Elitserien Bandy).

Om Jacob Gudiol

Leg. sjukgymnast som arbetar som fystränare för ungdomsspelarna i Helsingborgs IF. Han föreläser på kursen idrottsmedicin för studenterna i termen 6 på sjukgymnastutbildningen inom träningsfysiologi och styrketräning. Håller utbildningar för personliga tränare och driver även hemsidan Traningslara.se som är den största hemsidan i Sverige kring träning och kost.

Anmälan

Den här kursen är endast för läkare, sjukgymnaster, naprapater eller kiropraktorer. Kursen är gratis för medlemmar i Idrottsmedicin Syd. För icke medlemmar som uppfyller kriterierna om förutbildning kostar det 250 kr

Förhandsanmälan är numera obligatorisk och sker via Skåneidrottens hemsida www.skaneidrotten.se under rubriken ”våra utbildningar” och ”sök våra utbildningar”, välj sedan ämneskategori ”idrottsskador och rehab”. Här är en direktlänk till söksidan.

Lämna ett svar