Idrottsmedicin Syd bjuder in till Idrottsmedicinskt forum med Ioannis Kostogiannis och Anders Pålsson

Kvällens tema

Kvällens tema är höftledsimpingement samt smärta i ljumske och höft hos idrottare, vilket är ett relativt stort bekymmer hos våra idrottare. Ioannis och Anders forskar för närvarande på höftledsimpingement med fokus på diagnostik, behandling och kirurgisk behandling. Detta är ett väldigt aktuellt område som det numera bedrivs mycket forskning inom. Under kvällen får vi höra dem presentera de senaste rönen inom området samt ges deltagarna möjlighet att skicka in och ställa egna frågor.

Information

Datum: Fredagen den 26 Maj 2017

Tid: 18:00.

Plats: HSC Lund, Baravägen 3, sedan gemensam after work på Glorias i Lund

Pris: Gratis för IM Syd medlemmar. 150 kr för icke medlemmar.

Övrigt: Vi bjuder på kaffe till föreläsningen och tilltugg på afterworken!

Anmälan: Sker på hemsidan (länk nedan), först i kvarn gäller. Medlemmar prioriteras!

Länk till anmälan: http://idrottsmedicinsyd.se/anmalan/

 

Ioannis Kostogiannis

Ioannis Kostogiannis är ortopedkirurg specialiserad i titthålskirurgi och jobbar på Sektion för idrottsskador på Skånes Universitetssjukhuset. Han har tidigare varit med i de följande medicinska team: HIF, Rögle ishockey, Landskrona BoIS och Trelleborgs FF. Sedan 2013 är han lagläkare för LUGI Handbolls Herrar. Ioannis Kostogiannis är disputerat i ämnet behandling av främre korsbandsskador och fick SOF:s (Svensk Ortopedisk Förening) pris för bästa ortopedisk avhandling för 2011.

Anders Pålsson

Anders har arbetat som sjukgymnast med inriktning på motions- och idrottsskador sedan 1996. Han arbetar även parallellt som lärare på fysioterapeututbildningen vid Lunds Universitet och han har nyligen blivit antagen till doktorandutbildningen med fokus på höft/ljumsksmärta hos unga, aktiva individer. Anders har tidigare varit elitsatsande friidrottare och kampsportare. Nu glad motionär med fortsatt intresse för all idrott och framför allt kampsport.

 

Frågor från publiken, Poängen med forum!

Poängen med forumet är att göra föreläsningarna så kliniskt förankrade som möjligt så att informationen blir än mer givande och skräddarsydd till era önskemål! För att lyckas med det så behöver vi få in frågor att ställa till föreläsarna! Ni skickar era frågor till info.imsyd@gmail.com!

 

Välkomna hälsar styrelsen i IM Syd

Kristina Fagher, Andreas Blom, Ioannis Kostogiannis, Sofie Fondell, Susanne Hansson, Caroline Mellberg, Anders Isaksson, Henrik Nilsson, Jacob Gudiol