Idrottsmedicin Syd bjuder in till Föreläsning med Professor Duncan Reid och Docent Katarina Ehrenborg med tema Screening av Idrottare + Afterwork!

Vi är stolta över att presentera en stjärnspäckad kvällsföreläsning med Duncan Reid och Katarina Ehrenborg! I samband med att Duncan håller en kurs om diagnostik och behandling av nackpatienter på Idrottshälsan så passar styrelsen på att bjuda in honom & Katarina till en kvällsföreläsning följt av Afterwork!

Kvällens tema

Kvällens tema är screening! Duncan Reid från Nya Zealand kommer tala om funktionell screening av idrottare och Katarina kommer hålla en föreläsning om hjärtscreening! Det är ett mycket omdiskuterat område där flera av dagens framstående forskare menar på att funktionell screening av idrottare aldrig kommer kunna förutse skador så som korsband etc. Duncan kommer visa en annan sida av myntet och gå igenom det som deras forskning visat i Nya Zealand!

Information

Datum: Fredagen den 13 Okt 2017

Tid: 16:15-18:15 följt av Afterwork

Plats: HSC Lund, Baravägen 3

Pris: Gratis för IM Syd medlemmar. 150 kr för icke medlemmar.

Övrigt: Vi bjuder på kaffe och bulle till föreläsningen samt tilltugg på afterworken!

Anmälan: Sker på hemsidan (länk nedan), först i kvarn gäller. Medlemmar prioriteras!

Länk till anmälan: http://idrottsmedicinsyd.se/anmalan/

Föreläsare

Duncan Reid

Duncan Reid [DHSc, MHSc (Hons), BSc, Dip MT, PGDipHSc (Manipulativ Sjukgymnastik), FNZCP] är professor i fysioterapi vid Auckland University of Technology. Han är programledare för forskarutbildningen i muskuloskeletal fysioterapi inom masterprogrammet. Duncan har 36 års klinisk erfarenhet av muskuloskeletal fysioterapi. Han ägde och drev en privatpraktik i 17 år innan han flyttade till en heltidsanställning som lärare vid skolan för fysioterapi år 2000. Hans huvudområden är i manuell och manipulativ fysioterapi, speciellt manipulation av cervikalen, ett ämne han föreläser inom internationellt. Hans forskningsintressen inkluderar också hanteringen av knäskador, rörelsescreening och förebyggande av skador. Duncans erfarenhet inom idrottsmedicin är också omfattande. Han är tidigare ordförande för NZ Manipulative Physiotherapists Association och har varit Chief Physiotherapist för NZ-laget vid de senaste 4 olympiska spelen. Han var fram till 2016 vice ordförande i IFOMT samt är ledamot i NZ Manipulative Physiotherapists Association. Han är en flitigt inbjuden talare vid nationella och internationella kongresser relaterade till fysioterapi och rehabilitering.

Katarina Ehrenborg

Katarina är Docent och lektor vid Lunds Universitet och tidigare ordförande för IMSyd! Katarina har även suttit i styrelsen för SFAIM samt jobbat mycket med idrottsmedicin genom handbollslag i Lund. Hon disputerade 2010 i experimentell klinisk fysiologi med avhandlingen ”Exercise physiology and cardiac function – aspects on determinants of oxygen uptake” där hon med hjälp av magnetkamera studerade hur elitidrottares hjärta påverkats av träning. Katarina är en mycket aktiv eldsjäl inom idrottsmedicinen och hon har arrangerat otaliga föreläsningar och kurser inom idrottsmedicin både för SFAIM och IMSyd!

 

 

Välkomna hälsar styrelsen i IM Syd

Kristina Fagher, Andreas Blom, Ioannis Kostogiannis, Sofie Fondell, Susanne Hansson, Caroline Mellberg, Anders Isaksson, Henrik Nilsson, Jacob Gudiol