Idrottsmedicin Syd bjuder in till Forum med Pär Herbertsson och Rickard Dahan!

Kvällens tema

Återgång till idrott efter skador/operation i nedre extremitet – När, hur, varför, samt riskerna!

Efter mötet är ni varmt välkomna på mingel på Glorias restaurang!

Förhandsanmälan är obligatorisk och sker via IMSyds hemsida på adressen:

http://idrottsmedicinsyd.se/event/

Info

Datum: onsdag den 2 december 2015

Tid: 18:00

Plats: Health Sciences Center, Baravägen 3 Lund

För karta tryck här: Karta

Pris: Enbart för IMSyds medlemmar!
Gratis för medlemmar (medlemskap kostar 175 kr)

Begränsat antal platser, först i kvarn gäller med undantag att medlemmar har förtur.

Tidsschema

18:00 till 19:30: Forum med Rickard & Pär

— Tar oss till Glorias restaurang —

20:00 till 22:00: Mingel på Glorias

Kvällens Forum

Vi kommer under kvällen hålla ett diskussionsforum med Pär och Rickard som expertpanel. Temat är återgång till idrott efter skador/operationer i nedre extremitet. När ni anmäler er till eventet kommer ni att ha möjlighet att lämna en eller flera frågor, alternativt ett patientexempel som kommer att besvaras på mötet. Vi i styrelsen kommer även att förbereda flera diskussionspunkter med patientfall och olika utmaningar behandlingsmässigt och diagnostiskt.

Har ni videofilmer på patienter, skadetillfällen eller behandlingar som ni vill att vi går igenom så kan ni ladda upp dessa till oss med hjälp av Dropbox eller liknande tjänster som ni sedan skickar till andreas.blom@idrottshalsan.se

Obs! Tänk på sekretessen, ni måste få godkännande av patient för att visa videofilmer om det framgår vem det är på filmen.

Föreläsare

Rickard Dahan, Fysioterapeut

Rickard är driftansvarig på Kulan IC i Malmö. Han har i alla år haft en stark koppling till fotbollen i Malmö. Han började som fotbollsspelare i MFF och senare i Landskrona BOIS. Han Blev senare sjukgymnast för MFF och landslaget i Handboll. Rickard övergick därefter i att arbeta med Fotbollslandslaget och slutade i MFF och med Handbollslandslaget. Rickard håller årligen flera kurser i ljumskskador och fotledsskador och har jobbat nära med Pär Herbertsson i såväl MFF som vanlig patientvård.

Pär Herbertsson, MD, Ortoped

Pär är sedan 2012 medicinskt ansvarig läkare på Ortho Center i Skåne. Innan dess var Pär överläkare på Idrottsmedicinska ortopedenheten i Lund. Pär är specialist på idrottsskador, knän och nedre extremitet. Pär är sedan 2002 lagläkare för MFF. Pär har varit förbundsläkare i fotboll och orientering. Pär har suttit som ordförande i bland annat IMSyd och i huvudorganisationen SFAIM. Pär är även hedersledamot i SFAIM.

Välkomna önskar styrelsen i IMSyd

www.idrottsmedicinsyd.se