Forum med tema Höft & Årsmöte

Idrottsmedicin Syd bjuder in till Forum med Ioannis Kostogiannis och Anders Pålsson, följt av årsmöte!

Nytt för i år: Pris för bästa frågan!! Gratis inträde på årets vårmöte!

Kvällens tema

Det var väldigt många som inte kunde komma på forumet med Ioannis och Anders förra året då det låg på en klämdag. Vi lovade därför att göra en repris på samma upplägg vilket vi nu gör i samband med årsmötet!

Kvällens tema är höftledsimpingement samt smärta i ljumske och höft, vilket är ett stort bekymmer hos våra idrottare! Ioannis och Anders forskar för närvarande på höft/ljumsksmärta med fokus på diagnostik och kirurgisk behandling. Det är ett väldigt aktuellt område som det bedrivs mycket forskning inom. Under kvällen får vi höra dem presentera de senaste rönen inom området och deltagarna kommer ges möjlighet att skicka in och ställa egna frågor

Information

Datum: 28 Februari 2018

Tid: 18:00 till 19:30

Plats: HSC Lund, Baravägen 3

Pris: Gratis för IMSyds medlemmar. 150 kr för icke medlemmar.

Övrigt: Vi bjuder på kaffe och bulle till föreläsningen och årsmötet!

Anmälan: Sker på hemsidan (länk nedan), först i kvarn gäller. Medlemmar prioriteras!

Länk till anmälan: http://idrottsmedicinsyd.se/anmalan/

Föreläsarna

Ioannis Kostogiannis

Ioannis Kostogiannis är ortopedkirurg specialiserad i titthålskirurgi och jobbar på Sektion för idrottsskador på Skånes Universitetssjukhuset. Han har tidigare varit ansvarig läkare i följande medicinska team: HIF, Rögle ishockey, Landskrona BoIS och Trelleborgs FF. Sedan 2013 är han lagläkare för LUGI Handbolls Herrar. Ioannis Kostogiannis är disputerat i ämnet behandling av främre korsbandsskador och fick SOF:s (Svensk Ortopedisk Förening) pris för bästa ortopedisk avhandling för 2011.

Anders Pålsson

Anders har arbetat som sjukgymnast med inriktning på motions- och idrottsskador sedan 1996. Han arbetar även parallellt som lärare på fysioterapeututbildningen vid Lunds Universitet och han har nyligen blivit antagen till doktorandutbildningen med fokus på höft/ljumsksmärta hos unga, aktiva individer. Anders har tidigare varit elitsatsande friidrottare och kampsportare. Nu glad motionär med fortsatt intresse för all idrott och framför allt kampsport.

Frågor från publiken, Poängen med forum!

Poängen med forumet är att göra föreläsningarna så kliniskt förankrade som möjligt så att informationen blir än mer givande och skräddarsydd till era önskemål! För att lyckas med det så behöver vi få in frågor att ställa till föreläsarna! Styrelsen kommer rösta på vilken fråga som vi anser är bäst. Ni skickar era frågor till info.imsyd@gmail.com!

Priset

SFAIM arrangerar nästa vårmöte 26–27 april 2018 på Karolinska institutet i Stockholm. Konferensen består av tvärprofessionella presentationer och vetenskapliga diskussioner med flera högintressanta ämnen som korsbandskirurgi, rehabilitering efter hälseneruptur, fysiologi och återhämtning, hjärnskakningar, hjärtat hos idrottare, Femoroacetabulär impingement och doping.

Välkomna hälsar styrelsen i IMSyd

Kristina Fagher, Andreas Blom, Ioannis Kostogiannis, Sofie Fondell, Susanne Hansson,  Caroline Mellberg, Anders Isaksson, Henrik Nilsson, Jacob Gudiol


Idrottsmedicin Syd