Föreläsningar om friidrott och årsmöte den 1 februari

Välkommen till årets första föreläsning med efterföljande årsmöte. Den här gången har vi Jenny Jacobsson och Toomas Timpka från Athletics research center, Linköpings Universitet på besök.

Jenny Jacobson

Leg Sjukgymnast, Specialist OMT, PhD. Jenny har arbetat som sjukgymnast för svenska friidrottsförbundet i många år och 2012 disputerade hon med avhandlingen ”Towards systematic prevention of athletics injuries: Use of clinical epidemiology for evidence-based injury prevention.” Under kvällen kommer Jenny att prata om ”Skaderegistrering, vad hände/r sen? Nytta och utmaningar i ett förbund/klubb”

Toomas Timpka

Överläkare och professor i socialmedicin, föreståndare för Athletics research center vid Linköpings universitet och maratonlöpare. Toomas är en väletablerad forskare inom idrottsmedicin och kommer under kvällen att prata om idrottsskador med fokus på smärta, överbelastning och psykologiska faktorer.

Datum, plats och tid

Föreläsningarna kommer att hållas den förste februari på health science center i Lund (baravägen 3) med start klockan 17.00.

IM SYD bjuder på fika och kaffe i samband med föreläsningen.

Förhandsanmälan är obligatorisk och sker på denna mailadress (skriv ´anmälan årsmöte` i ämnesraden) info.imsyd@gmail.com.

Föreläsningarna är gratis för våra medlemmar. Är du inte medlem så kostar det 150 kr. Om du blir medlem precis innan så ta med ett kvitto på inbetalningen.