Föreläsning den 16/9 – Träning för hälsan- Idrottsfysiologi

Fredagen den 16/9 kommer vi att hålla en öppen föreläsning på temat ”Träning för hälsan- Idrottsfysiologi” på Skånes Universitetssjukhus (SUS) i Malmö. Föreläsningarna kommer att hållas i jubileumssalen och pågår från 12.30 till ungefär klockan 17. Det kostar ingenting att närvara.

Föreläsare och deras ämnen kan du läsa om här under.

Professor Tommy Olsson – NEAT och vardagsaktivitet

Tommy är överläkare och professor i medicin. Han är dessutom föreståndare för molekylär medicinsk centrum i Umeå. Tommy kommer idag att prata om vikten av att röra sig när man inte tränar, sk NEAT (non-exercise activity thermogenesis). Tillsammans med James Levine jobbar Tommy på projekt där man försöker ändra kontorsmiljöer/skolmiljöer för att stimulera till mer fysisk aktivitet i vardagen.

Caroline Mellberg – hjärtdöd bland unga idrottare

Caroline är ST-läkare inom internmedicin/endokrinologi på Hälsostaden i Ängelholm. Caroline har skrivit en avhandling om metabola effekter av dietinterventioner samt gjort studier på plötslig hjärtdöd bland unga idrottare. Det senare kommer att bli ämnet för dagens föreläsning.

Jacob Gudiol – Kosttillskott

Leg. sjukgymnast med master i Sport Science. Jacob föreläser på kursen idrottsmedicin för studenterna i termen 6 på sjukgymnastutbildningen inom träningsfysiologi och styrketräning, och han är dessutom anlitad på idrottsgymnasiet (Filbornaskolan) i Helsingborg. Han håller utbildningar för personliga tränare och driver även hemsidorna Traningslara.se och TranaStyrka.se som är bland de största sidorna i Sverige kring träning och kost.

Anmälan – om du vill ha en macka

Föreläsningen är som sagt öppen och gratis för alla som är intresserade. Förhandsanmälan är dock obligatorisk om man vill ha lunchmacka (50 kr för icke-medlemmar) och sker via info.imsyd@gmail.com senast den 9/9. Rubricera gärna mailet med ”Anmälan temadag 16/9”.

Datum: Fredagen 16 september
Tid: 12.30 – 17.00
Plats: SUS Malmö, Jubileumssalen